Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Auto cooling.. cura 4.8 win.


aZiDtrip
 Share

Recommended Posts

Posted · Auto cooling.. cura 4.8 win.

Hi,
i'm currently tuning my part cooling settings, and i think i found a bug.
i got a pretty good cooling setup where i'm able to get away with only 20% cooling on 8 sec layer times up to 45deg overhangs.
and i like to print with somewhat okay minimum speed at around 20mms.
So i adjusted my regular/maximum fan speed threshold to 8 sec. and my minimum layer time to 10 sec and min speed 20mms
On my test tuning model i get around 10-11 sec layer times and i would assume to fan speed would be at 20%, but thats not the case.. 
cura adjust my cooling speed to max set speed at 65 and stays that way all the way up to layer 73. then it adjust the fan speed down to 20%  even when the actual layer times are around that 10-11 sec mark..

anyone knows whats going on here ?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...