Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

No adhesion to build plate


Recommended Posts

Posted · No adhesion to build plate

Hey, I'm currently using a Ultimaker 2+ with Cura 4.8 and have difficulties with adhesion to the build plate. This has never been an issue before and I haven't change filament or anything. So, I've tried glue, higher build plate temperature, calibrating the nozzle, thicker bottom layer but not even one line will attach to the build plate. Please help if anyone has had the same problem. Could it be the now very cold room temp?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · No adhesion to build plate

    Did you check your distance between your nozzle and your build plate?

    I had the same problem and i solved it by recalibrating my printer with a sheet of papper.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...