Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 4.8 Align Face to Buildplate not working


SecurityCop
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura 4.8 Align Face to Buildplate not working

Hi there, I've been having some trouble on my personal laptop with Cura. The Align Face to buildplate seems to be very buggy for me. It almost seems like it's selecting other faces to align? I have a video of the issue here.

 

 

I have looked at a couple of other postings about this, but I have no artifacts or any indication that the model is shifted. I've checked, and my GPU supports openGL 4.6, so there shouldn't be any issues there, but I'll list out my specs below, just in case. 

 

i7-1065G7

Intel Iris Plus Graphics (don't believe this has a model number?)

16GBs DDR4

3840x2160 resolution (seems to be having the same issue even if I lower the resolution to 1920x1080)

 

Hoping somebody can help! Thanks in advance!

 

 

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...