Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker 3 Extruder 2 not taking in filament


Recommended Posts

Posted · Ultimaker 3 Extruder 2 not taking in filament

Hey Guys,

I have a really strange issue. 

 

My UM3 second extruder will not load filament or move filament up it always pushes filment out. Even when i go to "move filament", no matter which way i turn the dial it always pushes filament down. Its very strange and I cant work out why....

 

I opened up the feeder box and there isnt any issues in there its all clean etc.. 

 

Anyone have any ideas?

  • Link to post
    Share on other sites

    • 2 weeks later...

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...