Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura won't allow me to adjust temp before or after slicing


Shoulkion
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura won't allow me to adjust temp before or after slicing

Trying to use my Ender 3 and whenever using cura now it doesn't allow me to select the temp and the error message stopping me from using the setting says "this setting has been hidden by the active machine and will not be visible."

 

My 3d printer is plugged directly into my computer and it shows up on my device manager and even on pronterface but as I'm using Cura as a slicer I can't print unless I'm personally adjusting the temp and other minimal settings.

 

Please help

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura won't allow me to adjust temp before or after slicing

    When the gcode flavor is set to "Ultimaker 2", Cura expects the printer to set the temperatures, based on the material that is selected on the printer. Set it to "Marlin" instead.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura won't allow me to adjust temp before or after slicing

    Is it not extruding at all, or only a little bit? Is the extruder motor moving?

    On the "Extruder" tab of the Machine Settings, what does the "Compatible material diameter" say?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura won't allow me to adjust temp before or after slicing

    I am starting to get the feeling that when you added your printer to Cura, instead of scrolling down the list of available printer models and selecting a Creality Ender 3, you picked the Ultimaker 2 (or 2+) from the list, and just changed the name to Ender 3. If that's the case, then you need to add a new printer to Cura, and actually select the Creality Ender 3 instead of an Ultimaker model.

    • Thanks 1
    Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura won't allow me to adjust temp before or after slicing

    It seems whenever I'm running it over USB even on an old print it doesn't produce.  If it's unplugged and sliced via an old Cura it works but sliced with the newest one it doesn't work.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura won't allow me to adjust temp before or after slicing

    Unfortunately if you don't answer my questions, I cannot help you.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • Ultimaker showcase | April 2022 | 4pm CEST | 10am EDT
        I'm excited because I've personally produced this showcase event, so if you are curious what else I'm up to nowadays, come check it out and say hi in the chat! It would mean a lot! 
          • Thanks
          • Like
        • 4 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...