Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker S5 binding on X axis


John_SE
 Share

Recommended Posts

Posted · Ultimaker S5 binding on X axis

Hello Community,

 

My S5 printer started having an issue where the X axis started to bind and wouldn't move. I removed the x axis motor away from the belt, and the motor is able to free spin. This leaves me to believe that the bind has to be caused by something mechanical . My gut feeling is that the black clip that holds the belt and sits on the rail is stuck. Has anyone else had this issue or knows if I should try removing the clip?

 

Any insight would be greatly appreciated.

 

Thanks,

John

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • Ultimaker showcase | April 2022 | 4pm CEST | 10am EDT
        I'm excited because I've personally produced this showcase event, so if you are curious what else I'm up to nowadays, come check it out and say hi in the chat! It would mean a lot! 
          • Thanks
          • Like
        • 4 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...