Jump to content

Cura 4.12.1 with OctoPrint doesn't connect via Manage Printer Settings


g_von

Recommended Posts

Posted · Cura 4.12.1 with OctoPrint doesn't connect via Manage Printer Settings

 

I'm just now getting a successful OctoPrint running (on Raspberry Pi 3B+) and connected to my Creality CR-10S Pro V2. I have a working window viewing the OctoPrint GUI with connection and status looking good.

 

But now when I try to Connect OctoPrint from the settings, the Refresh button doesn't seem to pull anything from my network. Do I need to add my printer manually?

Also, will a print from Cura (through OctoPrint) feature play nice with Spaghetti Detective?

 

Thanks in advance.

 

3D Printer: Creality CR-10S Pro V2

2022-01-04_19-05-14.jpg

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.12.1 with OctoPrint doesn't connect via Manage Printer Settings

    The Cura OctoPrint Connection plugin uses (a pure-python implementation of) Bonjour aka Zeroconf to detect OctoPrint instances on the network. There are networks where this does not work reliably. In that case you may have to use the "Add" button to add your instance the to list. You can enter the IP address of the OctoPrint instance, or the hostname if that works in your browser.

     

    2 hours ago, g_von said:

    will a print from Cura (through OctoPrint) feature play nice with Spaghetti Detective?

    I don't use that service my self, but I don't see any reason why it would not work.

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.12.1 with OctoPrint doesn't connect via Manage Printer Settings

    Thank you, I'll try adding it manually.

     

    I remember a year or two ago I was able to add OctoPrint (on an older version of both Cura and OctoPrint) using the Refresh search.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.12.1 with OctoPrint doesn't connect via Manage Printer Settings
    7 hours ago, g_von said:

    I remember a year or two ago

    Things may have changed in your network (or eg in the firewall software you may use).

     

    Then again, it is always possible that I did something wrong in the plugin. Could you go to Help -> Show configuration folder, locate the Cura.log file and upload that somewhere I can have a look (eg dropbox, google drive, etc)?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Like
        • 2 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...