Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker Cura backup restore at fresh installation


alwwwex
 Share

Recommended Posts

Posted · Ultimaker Cura backup restore at fresh installation

Hello!

I have faced with issue second time and looks like it can be repeated - after fresh installation of last Cura on blank system (new PC), there is no option for restore backup at start - you need select at least one printer (even after sigh in dialog), only then, its possible to go backup restore plugin and select backup.

 

But then I get second problem - Cura closing, but when I start Cura again (normal restore procedure), there is again "Add a printer" dialog, and there is no way to ignore that. After selecting some new printer, if I go to machines list - there will be my machines from backup + added one. If I delete last, Cura working normally with my settings, and no "Add a printer" window at next time. But if I try to restore same backup again - Add a printer dialog appear back..

 

For example here you can see that I was signed-in, but Add a printer appears

s1.thumb.png.42fd4ac0df12028e1802e5b8caf3dba0.png

 

even if I have printers from backup:

 

s2.thumb.png.f38097c0bbcf244bee8cf7088a960cdf.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker Cura backup restore at fresh installation
    2 hours ago, alwwwex said:

    and looks like it can be repeated - after fresh installation of last Cura on blank system (new PC), there is no option for restore backup at start - you need select at least one printer (even after sigh in dialog), only then, its possible to go backup restore plugin and select backup.

     

    But then I get second problem - Cura closing, but when I start Cura again (normal restore procedure), there is again "Add a printer" dialog, and there is no way

    Could you report this issue on github?

    I think this is caused because the preferences arent correctly restored. So it seems to still be loading the old preferences, which is pointing to a machine that doesn't exist anymore. Since it can't load anything, the "add a printer" dialog pops up.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • Ultimaker showcase | April 2022 | 4pm CEST | 10am EDT
        I'm excited because I've personally produced this showcase event, so if you are curious what else I'm up to nowadays, come check it out and say hi in the chat! It would mean a lot! 
          • Thanks
          • Like
        • 4 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 12 replies
    ×
    ×
    • Create New...