Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

ER31 with every print


Recommended Posts

Posted · ER31 with every print

The Error ER31 shows up at every print before the print even starts.

I tried new Printcores (AA 0.4) on both extruders, and changed the printhead-board, but nothing seems to work.

 

I noticed that the printcore heats up to the correct tempreture for the "test-extrusions", cools off a little and then tries to heat up again to print-tempreture.

It seems to have not enough time to reach the target-tempreture, and thats when I get the ER31 message.

That happens with every print I attempt.

 

tempreture.thumb.PNG.3aa4f39b2621f11a08e4c6bc56ed9108.PNG

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 12 replies
    ×
    ×
    • Create New...