Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 5.0 Starts with Blank White Screen


Recommended Posts

Posted · Cura 5.0 Starts with Blank White Screen

I recently downloaded and installed Cura v5.0. When I start the program, I get the blue load screen, then the app opens, title bar and all, but there is no GUI. It's just a blank white screen with the Ultimaker Cura window, but no content (screen shot attached). Ther previous version 4.13 runs just fine. Version 5.0 however, will not fully load for some reason. I have tried every troubleshooting technique available with no luck. Any ideas on how I can get this to run?

cura50.jpg

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Cura 5.0 Starts with Blank White Screen

    Question: Do you have multiple monitors? Are you using a Nvidia Graphics Card?

     

    If so, refer to the following thread "Cura 5 Multi Monitor Crash"

    Edited by jldavis1
  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 13 replies
    ×
    ×
    • Create New...