Jump to content

Cura 5.2.1 Infill problem (in the air)


simonask
Go to solution Solved by MariMakes,

Recommended Posts

Posted · Cura 5.2.1 Infill problem (in the air)

Dear Cura community,

 

First of all - happy new 2023!

 

I would like to ask for your help on the following issue.

Recently and unexpectedly I encountered a problem with Cura 5.2.1. Specifically - with infill.

I have created an object using Fusion 360 (exported solid body with "high" mesh setting).

In Cura, no matter what setting I change in Infill section (e.g. density), the body is treated as hollow,

with some random infill lines hanging in the air (please see the attached print screen).

 

In the past, I have successfully sliced (using Cura) and printed (using FL SUN) multiple parts with no problem.

This problem (not responsive infill setting and infill lines of solid body hanging in the air) occurred just recently and drives me crazy.

 

I would highly appreciate if someone could share their wisdom on this issue.

 

Sincerely,

 

Simonas

Cura 521 infill problem.png

Body1.obj

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 5.2.1 Infill problem (in the air)

    Hey @simonask,

     

    Welcome to the Ultimaker Community 🎉

     

    The infill shows up "normally" for me. 
    So I think it might be related to one of your settings. 
    It looks like it might be related to gradual infill. 

    image.thumb.png.1167872ae397b95fe4273d09ed8d0f87.png

     

    Do you have a project file for us? It contains the printer and settings we need for troubleshooting. 
    To save a project file go to File -> Save project.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 5.2.1 Infill problem (in the air)

    Hi @MariMakes,

     

    Thank you for your prompt response!

    Attached, please find the Project file.

    I am now convinced that something is wrong with my settings (although I did not change it from my previous prints, which were OK). I checked for gradual infill (in Infill settings), which showed me that the option was not selected.

     

    Perhaps the solution could be resetting all the settings and starting from zero 🙂

     

    Sincerely,

     

    Simonas

     

    FQQS_Body1.3mf

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...