Jump to content

Bed Error when using file for post-processing plugin


3dprntz

Recommended Posts

Posted · Bed Error when using file for post-processing plugin

I keep getting a bed leveling error on my UM5 when i send a file that has a post processing script with it. The script I am using is from the calibration object or the temp tower for PLA. I've tried the same thing with one that isnt sliced with a post processing script and it runs just fine. Is this an issue with the slice or the printer?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Bed Error when using file for post-processing plugin

    You didn't mention which plugin but 5axes is the author of a couple of them.  His screen name here is @Cuq and he may take a look at this for you.  We are into the weekend though so it may not be until Monday.

    In the meantime if you could recreate the exact situation in Cura (same model and same settings) and use the File | Save Project command and then post the 3mf file here he will have something to work with.

    Edited by GregValiant
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Bed Error when using file for post-processing plugin

    Not sure you can use this script with this machine. The Gcode of a UM S5 have some M104 instruction added by Cura and I don't think you can use a temptower postprocessing script in this case. But As I'm not a USer of this machine I cannot comfirm this first analyse.

     

    Edit :

    image.thumb.png.d38803bc56cc8a16e39bbf55a8111c1a.png

     

    UM S5 are using the Auto temperature option so Temperature are modified according to the extruded volume.  The Script doesn't work in this case because the value are also changed by cura.

    Edited by Cuq
  • Link to post
    Share on other sites

    • 2 weeks later...
    Posted · Bed Error when using file for post-processing plugin

    I not sure if that it the full reason. I tried the support blocker to reduce unnecessary support on my prints and its given me the same error as the temperature tower. I think either the UM5 or Cura for the UM5 is creating an error when a plugin is used. I will try an older version to check if its Cura.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...