Jump to content

Browser not opening post slicing


MrCoola

Recommended Posts

Posted · Browser not opening post slicing

after uploading the slice to sonic pad Cura asks if i would like to open the browser, up to a few weeks ago when i clicked the open browser button it opened the browser  (for mainsail/Fluid)  it now doesn't do that. Is this something within Cura i.e. i need to switch on? or is it part of the Gcode sent to my printer/Sonic Pad?

Screenshot 2023-11-16 101027.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Browser not opening post slicing

    Hi   yes just upgraded to Cura 5.50, sure it was working prior to the upgrade.

    have just reinstalled 5.4, but the same issue with this version

    Edited by MrCoola
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Browser not opening post slicing

    That button usually opens the file browser on your local computer. If you're sending the job directly to a printer (not saving the gcode and putting it on a memory card or uploading it to Octoprint or something) there isn't a folder on your computer for it to open because it didn't save a file.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Browser not opening post slicing

    i use WIFI to upload to the SP and have for quite some time before it stopped working. I used to slice it, Upload to printer via WIFI and moonraker, Moonraker would allow me to open the fluid UI, but that has now failed

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Browser not opening post slicing

    I'll admit I have no idea what most of that software is, but if it relied on adding a plugin to the configuration folder, make sure the install the 5.5 copied it over (it should, but you never know). On Windows, it'll be in %APPDATA%\cura\5.5\plugins - also if it uses a plugin it might not be compatible with 5.5, if you post the cura.log file from the main configuration folder (the folder above plugins), we can have a look and see if there's any errors about a plugin failing to load.

     

    Also worth noting if it uses a plugin: if you added it straight into the installation directory C:\Program Files\UltiMaker Cura <version>, that won't automatically copy over to a newer version.

     

    If you didn't need to install a plugin to get it to work, then ignore all of that and tell me/link me to the instructions for how to set that up and I'll see if I can figure out where things could go wrong.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Browser not opening post slicing

    SORTED

     

    printer IP address needs adding in two locations in Cura

    browser open.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.8 beta released
        Another Cura release has arrived and in this 5.8 beta release, the focus is on improving Z seams, as well as completing support for the full Method series of printers by introducing a profile for the UltiMaker Method.
          • Like
        • 1 reply
      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
    ×
    ×
    • Create New...