Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
markstruct

Print speed not changing - SOLVED

Recommended Posts

Hi, does anyone know why the print speed shown on my Ulticontroller is always 100mm/s even though the print speed that I set on Cura when generating the Gcode is of a different value. I can change the print speed using Ulticontroller, just not automatically with Cura/Gcode anymore.

I am using Cura version 14.03 and Ultimaker Firmware version 13.12.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

After having read you OP again I see what might be the point.

You refer to the number 100 on your Ulticontroller. It means 100% of the speed set in Cura. The speed on the Ulticontroller is always relative to the speed you set in Cura. You cannot change the speed in mm/s on the Ulticontroller. Does this solve your 'issue'?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Our picks

    • Taking Advantage of DfAM
      This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
        • Like
      • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!