Jump to content
Sign in to follow this  
jtschichold

UM2 - Problem with Z-Axis

Recommended Posts

Posted · UM2 - Problem with Z-Axis

Hi,

I have received my UM2 couple of weeks ago and I have started doing some experiments to better understand this "3d printing" stuff.

Today I have printed a calibration object (https://www.youmagine.com/designs/5mm-calibration-steps) using default Cura (14.06.1) parameters. All the resulting cubes have perfect X- and Y- dimensions, but they are all 5.5mm tall.

What should I adjust to get rid of this distortion ?

Thanks and sorry for the lame question.

luigi

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · UM2 - Problem with Z-Axis

Very strange. Usually Z is most accurate direction. And usually PLA and ABS shrink. They don't grow!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · UM2 - Problem with Z-Axis

I am happy I am experiencing something unusual :-)

I am using Colorfabb PLA/PHA filament at 200C with heated bed at 60C.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!