Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

UM2 Only extruder fan running - Help


simon2306
 Share

Recommended Posts

Posted · UM2 Only extruder fan running - Help

Hi Guys,

Hope you can help me. I have an ultimaker 2 which from the start had a problem - it only turns on the extruder fan - nothing else - no lights - no screen . no nothing.

Anybody who have any ideas on what is wrong with this machine?

Ive been handeling a lot of UM2's but ive never seen something like this. Could it be the small black fuses on the board or what do you think?

Thank you for your help.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · UM2 Only extruder fan running - Help

    Hi Simon,

    have you tried various PSU's to see if that makes a difference?

    Have you checked if all cables are still inserted?

    If only the back fan works, there is a fair chance your electronics are broken.

    It only requires 5V.

    For further assistance I would suggest to reach out to your point of sales, or our technical support team!

  • Link to post
    Share on other sites

    Guest
    This topic is now closed to further replies.
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
        • 14 replies
    ×
    ×
    • Create New...