Jump to content

Sputnick

Member
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Personal Information

  • Country
    DE
  1. thx worked for me but you should fix this in the installer
  2. i think tg is "Glass Transition Temperature" ? I use FormFutura EasyFil ABS and the temperature of this is about 103°C. It worked perfect on my UMO+. I printed a plate around 190*190*10mm with 3dlac on the glass. No warping, everything came out perfect. The only mod i did to my umo is the dualfan mod from neotko with the "coupler/top peek cooler" show in this post. When i'm at home i coud post my print temperature if you like.
  3. Hi there, currently i'm trying to port the SwapAtZ Plugin to 2.X. Therefore i need an String input filed. So i created, as mentioned in the Doku(Cura Settings Data Model) and the Example Script, an Json Object(a_swap_file) with "type=str" def getSettingDataString(self): return """{ "name":"Swap at Z """ + self.version + """", "key": "SwapAtZ", "metadata": {}, "version": 2, "settings": { "a_swap_file": { "label": "Swap File", "description": "Your second G-Code File", "type": "str", "default_value": "" }, "a_swap_start": { "label": "Swap start", "description": "At what layer should the swap occur", "unit": "layer", "type": "float", "default_value": 1 }, "b1_Tweak_swap_end": { "label": "Swap end", "description": "Select if swap should end(optional)", "type": "bool", "default_value": false }, "b2_swap_end": { "label": "Swap end(optional)", "description": "At what layer should the swap end (optional)", "unit": "layer", "type": "float", "default_value": 0, "enabled": "b1_Tweak_swap_end" } } }""" But the Only input this filed(a_swap_file) takes is numeric. Or ain't it possible to enter a string value in the post processing section? The other question is do i have access to the actual printing settings and is it possible to call the slicing engine on the fly? Do i have access to a slicing engine object at this point? The Goal is to avoid uising a pre generated gcode file and slice the object with different settings on the fly and merge the needed layers together. Is there a Doku? Greetings Sputnick
  4. @neotko do you have the same problem if you put it to the front? or is it hitting the edges? @Titus Good Job!
  5. Do you think this one(Sunon MC25100V2-A99; 5v, 85mA) will work? Maybe i'll add this too. Or do you think its better to not. Do you add this from the back or from the front? I think the Port is the "Fan 5V" labeled one and is it always on? Or do i have to change to custom firmware to get his work? I already prepared the new firmware because meanwhile i installed the UM2 LED's too But no time and no laptop at the moment to flash the printer. But this is already listed on the weekends ToDoList .
  6. After a couple of time finaly At the moment i have some troubles with cloging between the teflon and the boden. It seems that the boden is not complety in the teflon ... but i have to check again where the exact probleme is. That leads me to the question what is this part for? Coupler cooling? Another Fan to add? It's only in the "ready to print" file and never described. Or did i missed it? Maybe i should add some information aboute the parts used: Fans: EBM Papst 414 (Running from 60% - 100%) Filament: FormFutura CarbonFill
  7. nice tutorial, all parts orderd but one thing, maybe i missed it but i think you never adviced to change the print head size in cura to get proper "one at a time" print without head crash. i think you should add this to remind the people to do so.
  8. The Datasheet of the EBM Papst 414 Series shows under Option(Page2) "PWM control input". But its hard to find this feature in any article description. You need to study every datasheet for this Function i think. The german shop i want to buy my Papst 414 didn't list this feature...
  9. Hey neotko thanks i flashed it but still nothing. I connected the extruder steppers to the Z-Motor Port and both worked fine. I connected the Z-Motor to the EX1/2 Port nothing. maybe the new board is broken? Greetings Sputnick Edit: I try to move the Steppers via Ulticontroller -> Prepare -> MoveAxis ...
  10. Hi there, i just assembled my new UMO+. But the Stepper at the Extruder isn't working. I have a Bondtech which i connected too but it either won't work. Is it possible to change the port from E1 to E2 in the firmware to see if it's the driver? Any other suggestions? Greetings Sputnick
  11. Hallo oobdoo, ich glaube in Englisch und im "Cura and Marlin" Bereich ist dein Vorschlag besser aufgehoben. Dort könnte ich mir vorstellen dass das ein Entwickler mitbekommt. Ohne das aber wirklich beurteilen zu können. Grüße Sputnick
  12. Yes please! @SandervG, maybe your next posts title could be "sharing some exciting news about the UMO and UMO+" ! would be great! or is it discontinued?
  13. @mieserdrucker Alles klar, Danke, reicht mir. Denke 1,50€ sollten dann für deinen reichen ... @loctanius gibts schon was neues?
  14. @mieserdrucker auch von deinen UM2 würde uns dann der Standort, deine Preisvorstellungen ,die Druckstunden und was du so dran gemacht hast interessieren
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!