Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
hugo

Ulticontroller with Cura

Recommended Posts

The Ultimaker with the Ulticontroller works the same as without - so you can connect it via USB to the PC/Mac/Linux and print with it.

I mostly use the (permanently installed and running) Ulticontroller as a fancy display for speed / heat and print with Cura :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Ultimaker with the Ulticontroller works the same as without - so you can connect it via USB to the PC/Mac/Linux and print with it.

I mostly use the (permanently installed and running) Ulticontroller as a fancy display for speed / heat and print with Cura :-)

Thx for the answer.

Does not work with my setup and i don't know why...

When i plug usb connector, Ulticontroller displays horizontal lines, Cura displays errors (utf8 error related) in console...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usually the bars mean that the flat grey cables are connected the wrong way around.

Nothing bad will happen, except for the display not working.

You can just switch them over at your electronics and everything should be fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Usually the bars mean that the flat grey cables are connected the wrong way around.

Nothing bad will happen, except for the display not working.

You can just switch them over at your electronics and everything should be fine.

No, because Ulticontroller works fine without usb connection...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mhh, but you still have the mains power on the Ultimaker when you connect it via USB, or?

I noticed that you can run the Ultimaker on USB alone, it even displays stuff in the Ulticontroller and tries to heat up the hotend, but fails in funny ways (due to the lack of power via USB).

It's just a total wild guess. Don't beat me ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can print perfectly from SD Card...

I have also a problem when i want to use my machine over USB.

I doesnt works... I can make the axles move and warm up the hotend but i cant start a Print from there. Nothing happens. When i push the button on the Ulticontroller it will start eventually.

the First calibration Wizzard is not finishing its duty too.

It stops at the Temperature tests..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Our picks

    • How to 3D print with reinforced engineering materials
      Ultimaker is hosting a webinar where we explain how you can achieve and maintain a high print success rate using these new reinforced engineering materials. Learn from Ultimaker's Product Manager of Materials and top chemical engineer Bart van As how you can take your 3D printing to that next level.
      • 0 replies
    • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
      Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
        • Like
      • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!