Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
djstrickland01

Buildplate Crashing after Firmware Update

Recommended Posts

Hi, everyone!

I upgraded my UM2 Extended to a UM2+ Extended with the UM upgrade kit. After installation, I updated the firmware to 2.6.2 through Cura per the kit instructions. After the update though, my build plate is crashing into the print head when raising the plate to start a print and when selecting "Raise Buildplate" from the Maintenance menu. I've tried a couple of things already with no results:

 

  • Rechecked all of the connections on the board to make sure nothing was accidentally unplugged when installing the new extruder
  • Reinstalled the firmware

 

When running through the leveling routine, the plate stops in the correct location. My searches have turned up very little that fits the bill for this situation, so any ideas and/or advice will be greatly appreciated. Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do a "Reset to factory settings".  There are values about print volume and such that can get corrupted during a firmware upgrade.  The only bad thing about this is that you will have to relevel which you probably should try anyway.  So go for it.

Thanks for the reply! I'll give that a shot Monday morning and report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of Use Privacy Policy