Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Wert

Hot end fan insufficient voltage.

Recommended Posts

Hi, everyone.

I have Ultimaker 2+. It worked fine for a year, then hot end fan began to rotate slowly. I replaced it. The new one worked for three weeks, and then the same problem occurred, afterwards it stopped. I measured voltage. It was 2.53V both at the end of the cable and on the main board, instead of 5V as it should be. Have anyone faced similar problem? Any advices?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Announcements

  • Our picks

    • Architect Design Contest | Vehicles.
      We're open for entries! - Design and submit your 3D designs of architectural entourage - vehicles - for a chance to win a large filament pack. Presenting an idea, an architectural design or something as big as an urban project isn't easy. A scaled model can really help to get your idea across.
        • Like
      • 14 replies
    • What The DfAM?
      I'm Steve Cox, an experienced engineer familiar with 3D printing. I wanted to share some DfAM guidelines with this community to help and make stronger parts.
      I'm also an Autodesk Certified Instructor for Fusion 360, so many of the images in ...
        • Thanks
        • Like
      • 17 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!