Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 3.1 ironing issue


eldrick
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura 3.1 ironing issue

I'm trying out Ironing in 3.1, and have an issue with it. The print is a solid 4"x8"x1/8" piece with a pattern on top. Printing at conservative speeds, it takes just over 3hrs.5min., while Cura 3.1 estimates 2:50. 


When I make just one change, turning on Ironing with Only Top Layer set, Cura's estimate goes to 4:10, and I'm betting on at least 4:30. The whole print has slowed - everything that was printing at 35mm/sec appears to be running around 20mm/sec. It's all moving veeeerrrry sloooowwwwly through the whole print.


I went back and turned Ironing off again, and the estimate is back down to 2:50 again.

 

Whaaaaat?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...