Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 3.4.1 will not show "build plate temperature"


donsenior
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura 3.4.1 will not show "build plate temperature"

I installed Cura 3.4.1 and I am unable to go into the settings under materials and click on the option "build plate temperature".  The pop up note says it is hidden and I will need to go into G code to tell Cura my printer has a heated build plate.  I have already told Cura that I have an Anycubic i3 Mega, what else do I need to do?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 3.4.1 will not show "build plate temperature"

    It doesn't think you have a heated bed.  Try going into machine settings and I think you can tell it there that you *do* have a heated bed.

     

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...