Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

UM S5 - Material blob on top layer


P3D
 Share

Recommended Posts

Posted · UM S5 - Material blob on top layer

When finishing a print, our UM S5 "pauses" for a short time after the last move, and only then lowers the build platform. This has the effect of nearly always producing a blob of material on top of the print (and sometimes also a melted area around the last nozzle contact point), which for some prints is quite difficult to remove cleanly. My Anycubic i3 Mega at home suffers much less from this problem, so I would think that the problem should be solvable with the S5 also.

 

Does any of you have experience with this?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
        • 14 replies
    ×
    ×
    • Create New...