Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Tree support failure


itisnot_me
 Share

Recommended Posts

Posted · Tree support failure

I am having this issue and I cant seem to fix this. This issue has been happening in 4.0. I do not have this issue with normal supports

 

I have a little documentation starting here on it. https://www.reddit.com/r/Cura/comments/b90wl4/cura_4_tree_supports/

 

I have repaired this model before printing inside netfabb before trying to print in order to weed out any issues.

 

 

Basically the connecting supports for tree supports are going through the model. I have attached a picture of the model on the bed. Also inside cura. and supporting files 

tree error.JPG

tree error-bed.JPG

chibi-fixed.3mf chibi-fixed.gcode

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...