Jump to content
bgm

Over extrusion before print starts

Recommended Posts

Posted · Over extrusion before print starts

Hello!


I have a problem with extrusion.

Everytime before the printhead starts extruding filament for a new layer, the used printhead extrudes extra filament. You see the extra filament in the photos.

 

First I tried to change the retraction and the temperature (less) but I gues it's not the problem, because the print result of the actual part isn't that bad.

Than I tried it with an ooze shield, but the extrusion didn't stop with the ooze shield, so it's useless.

I also tried to print the part with the slicer software simplify3d, but the result is also really bad (see picture).

 

This is my setup:

Ultimaker S5

Printcore AA 0.4 Tough PLA (from Ultimaker), 

Printcore BB 0.4 Brakeaway (from Ultimaker)

Printing temperature: 225°C

Print Speed: 70 mm/s

 

Do you have any ideas or tips for a successful print? 

Shema.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 96 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!