Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 4.3 & Linux Mint 19.2


Recommended Posts

Posted (edited) · Cura 4.3 & Linux Mint 19.2

After launching the Appimage as executable, the only image appearing on the screen is a blank window with the title Ultimaker Cura. Tried different versions. Removed all cura files in .config and .local directories and relaunched Appimage.

Result - no difference.

Edited by wrc
Clearer description
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 4.3 & Linux Mint 19.2

    I'm unfortunately not seeing anything that could explain the issue.

    Could you try if the (unofficial) ppa does work (that way we can cross out the appimage as the cause of the problems)?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 4.3 & Linux Mint 19.2

    Hi burtoogle

     

    Downloaded your x86_64 builds version 4.2 20190912 and it presents the input screen after accepting the conditions. At least version 4.2 works! Next I shall follow the advice provided by Nallath.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 4.3 & Linux Mint 19.2

    Hi @wrc, well that's something. You could try the 1003 release also as that is based on more recent code from Ultimaker.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 4.3 & Linux Mint 19.2

    Nallath

     

    Not getting any joy from the PPA

     

    An error occurred during a connection to thopiekar.eu. Peer's Certificate has been revoked. Error code: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE

     

    No luck via Pietrowski's PPA either.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 4.3 & Linux Mint 19.2

    burtoogle -

     

    Release 1003 also appears to be fine as regards launching. Would 1003 be equivalent to the latest release 4.3 - as the only reference is Ultimaker Cura Master?

     

    As regards the PPA no luck - Linux Mint 19.2 (Tina) is based on Ubuntu 18.04 (Bionic Beaver), but even installing the PPA does not show the later versions in the PPA. Only version available from the repositories is version 3.1.0.

     

    Now the odd thing is that while leaving the Ultimaker Cura Master (1003) on the system, I downloaded the Appimage 4.3.0 (again! - having previously deleted all files related to Cura and re-installed more than once to no avail) and it now works! Any idea why this might be?

     

    Thanks for the advice and guidance.

     

     

     

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 4.3 & Linux Mint 19.2

    Yes, the 1003 release will be fairly similar to 4.3.0. I can't explain why you can now run 4.3.0 also.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 4.3 & Linux Mint 19.2

    remove .cache/cura in your home. It should work

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...