Jump to content

Does not download settings from Cura


mclareniak

Recommended Posts

Posted · Does not download settings from Cura

Hello.
Excuse my weak English, I use a translator. I have a problem with my CR-10S PRO. I'm printing from a MicroSD card. The printer does not download all the settings I set in Cura. For example, the hotend temperature and print speed, I have to set the printer before each print. In Cura I have set the temperature for the first layer of 200 ° C and for the other layers the same. When I enter to print, the temperature is 0 ° C and I have to manually set 200. In Cura I have set the print speed to 50, but the printer is set to 100 and I have to manually set 50.
In Cura it is possible to set different versions of G-code. Which is right for my CR-10S PRO?
Thank you for your willingness.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Does not download settings from Cura
    3 hours ago, mclareniak said:

    In Cura it is possible to set different versions of G-code. Which is right for my CR-10S PRO?

     

    Which one have you set it to?

     

    I'm fairly certain it should be "Marlin" for all Creality printers.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Does not download settings from Cura

    So, the temperatures work, but the hotbed first heats up and then the hotend heats up.

    Here it is written

    https://community.ultimaker.com/topic/26391-start-heating-bed-and-extruder-and-level-bed-at-the-same-time/

    I still have to find out why he is not pushing at 50 but at 100.

    Edited by mclareniak
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Does not download settings from Cura
    3 hours ago, mclareniak said:

    I still have to find out why he is not pushing at 50 but at 100.

     

    Well, Marlin firmware let you change the printing speed (feed rate) as a percentage value.

    That means, you are printing with 100% of 50mm/s (if the displays shows 100).

     

    If you change it during a print, be aware that the feedrate percentage applies to all moves in all axes.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Does not download settings from Cura

    Now I understand. So it pushes at 50, but when I select 50 on the display, it actually pushes 25.

    Thanks for the explanation.

    Edited by mclareniak
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Does not download settings from Cura

    Hello.
    So I found out that in Cura I set the speeds as follows:
    first layer 25mm / s and other 50mm / s.
    But the printer prints everything at 25mm / s.
    Can't you tell me where it's wrong?
    Well thank you.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Like
        • 2 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...