Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

Print Core in UM 3E recognized wrong


FHolzknecht
 Share

Recommended Posts

Posted · Print Core in UM 3E recognized wrong

Hello,

we recently bought new, original printcores for our Ultimaker 3E. Those are the AA 0.8 and BB 0.8 cores.
The installation of the AA 0.8 went well but the BB 0.8 is recognized by the printer as BB 0.4.

I already checked:
-Firmware up to date (5.2.11, the latest as shown by the UM website)

-Pins are cleaned with alcohol

 

However it still gets recognized wrong-is this a known problem ?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Print Core in UM 3E recognized wrong

    It has happened a few times that cores have been programmed incorrectly. It's possible to re-program the core on your own and that would probably get you back to printing a lot faster than contacting your reseller to have it exchanged/fixed. See this thread:

     

    • Thanks 1
    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 14 replies
    ×
    ×
    • Create New...