Jump to content
JoseAP

Diagonal Stripes on 1st layer

Recommended Posts

Posted · Diagonal Stripes on 1st layer

Anyone know why I'm getting these. My prints used to be fine but now they're doing this.

banding.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Diagonal Stripes on 1st layer

[gr5 edits] google translate:

Adjusts the beak with bed, when it is not the right height it prints transparent color.

 

[original post]

Ajusta el pico con cama, cuando no tiene altura adeciada imprime color trasnparente.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Diagonal Stripes on 1st layer

@JoseAP - I think you want the nozzle (beak?) just a little closer to the bed.  You can test this theory by pushing down a bit on the print head or up a bit on the bed while it prints the bottom layer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Diagonal Stripes on 1st layer

Ok, I think it's the way cura is slicing. When I preview the layers there are diagonal gaps as well. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Diagonal Stripes on 1st layer

Ok it's not just the first layer, it appears to be through the entire print. 

15876069378557772243012780417946.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Diagonal Stripes on 1st layer

Through some trial and error (printed an old print that I knew was good) I realized that there must be something wrong with my printer (old print was lousy as well). I stretched my extruder spring. That helped, I also turn up the temp to 210 degrees. Seems to be printing a lot better now. Thanks for all the suggestions. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...