Jump to content

Cura 4.5.0 Flow Rate Problems


Recommended Posts

Posted · Cura 4.5.0 Flow Rate Problems

Hi All. I have reverted to Cura4.5.0 because I get a blank screen when scrolling down the settings with 4.6.1

 

The designer of the model I am trying to print suggests an extrusion multiplier of .96 this I presume is the flow rate. When I reduce the flow rate to 96% Cura indicates an error and will not slice. Am i doing something wrong?😟

flow.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.5.0 Flow Rate Problems
    2 hours ago, aliengrey10 said:

    Cura indicates an error and will not slice

     

    Note that this is a percentage value in Cura, not a multiplier (take a look at the unit).
    Minimum allowed value is 5%.

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...