Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
  • Sign Up
paulsroom

Cura shows shadow but no model

Recommended Posts

Posted · Cura shows shadow but no model

When I load a particular model into Cura it shows the shadow of the model but no model to slice. The shadow is kind of like Peter Pan and detached in that it's as if there's a model there but it's so far off the print bed that you can only see the shadow. I've looked at the model in Meshmixer and although it's a very big size, it does show in all its detail. I've used the inspector in Meshmixer to confirm that it's okay to print and also moved it around - and even plane cut a section - but I can't get the model to show in Cura.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura shows shadow but no model

Please add a screenshot.

 

What version of Cura on what OS with what GPU do you use?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura shows shadow but no model

I was using Windows 7 on a laptop with an old version of Cura. I've tried the latest version of Cura with Windows 10 and the graphics card is Radeon RX Vega M GH  Graphics.

The file loads but it says it's non manifold and won't print.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...