Jump to content

printprofielen laden niet volledig


jeroensmith

Recommended Posts

Posted · printprofielen laden niet volledig

Beste mensen,

 

Mijn collega en ikzelf hebben op 2 locaties allebei een UM S5 staan en wiselen veel files en ook printprofielen uit.

We wisselen dus geen g-codes uit maar gebruiken losse bestanden en losse printprofielen, die we dan combineren.

Nu komt het erg veel voor dat na het laden van een printprofiel niet alle settings worden overgenomen. Met andere woorden het is een heel aantal keren voorgekomen dat de prints niet goed zijn omdat achteraf blijkt dat er toch delen van het printprofiel anders zijn dan is ingesteld door ons.  Het lijkt mij geen optie om iedere keer alle parameters van het net geladen printprofiel te vergelijken met wat het printprofiel eigenlijk zou moeten zijn, dat is namelijk heel veel werk.

We zijn erachter gekomen dat als we cura opnieuw installeren het wel betrouwbaar werkt maar dit wil je ook niet iedere keer doen.

 

Is er iets wat wij fout doen of anders zouden moeten doen? zijn dit bekende problemen?

Alvast dank voor de feedback!

 

Jeroen Smith

 

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · printprofielen laden niet volledig

    Waarschijnlijk is het in jullie geval handiger om "projecten" te delen in plaats van profielen. Als je een bestand opslaat als 3MF vanuit Cura (Bestand -> Opslaan), dan worden daarin ook *alle* settings opgeslagen.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · printprofielen laden niet volledig

    Ahoeben, Dank voor de reactie! Helaas is dit voor ons niet altijd mogelijk omdat we een heel aantal files hebben die we afwisselend met een heel aantal profielen afdrukken. Vaak komen er ook nieuwe files bij waar we dan één van de bestaande profielen voor willen gebruiken maar we kunnen er helaas lang niet altijd op vertrouwen dat alle parameters van het profiel ook daadwerkelijk geladen worden. 

    Is hiervoor nog een andere oplossing dan cura eerst opnieuw te installeren of het hele profiel na te lopen?

    Inmiddels werken we in cura 4.6 maar zowel met deze versie als eerdere versies hebben we dit probleem gehad.

    dank voor de reacties!

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Like
        • 2 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...