Jump to content

Tree Support Fill At Base Issue


LindsayPatten

Recommended Posts

Posted · Tree Support Fill At Base Issue

When the base of a tree support is on the build plate it doesn't have any fill.  When the base is on the model it gets filled, and gets printed directly onto the model with no gap, and this fill is several layers thick.  The muli-layer thick fill on the model makes it impossible to remove from the model whereas the lack of fill on the build plate means it will most likely detach from the plate during printing unless you use a brim or raft.  Is this a bug or is there some setting that will prevent the fill on the model and/or add it on the build plate?

Layer1.png

Layer239.png

Layer247.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...