Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Recommended Posts

Posted · S5 Pro Bundle HELP

Hi, I 'm new to this community. I just purchased the S5 Pro Bundle for my classroom. I have encountered a problem with my first print. The print head runs straight to the front left position and begins to extrude filament for a good bit, then gives me an error about the difference between the print cores. I have upgraded the firmware to the current one and am still having the same issues. Side note, I do have a S5 and 3 extended that work fine. Just curious as to why this one will not work properly out the gate. Thanks in advance.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · S5 Pro Bundle HELP

    I have manually leveled the printer. I just started the XY offset calibration and it was printing off the bed again. It also stopped after a bit and said the difference between the print cores exceeds realistic values.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · S5 Pro Bundle HELP
    3 hours ago, RHSDrafting said:

    I have manually leveled the printer. I just started the XY offset calibration and it was printing off the bed again. It also stopped after a bit and said the difference between the print cores exceeds realistic values.

     

    Hello,

     

    The printer dumping a few strands of filament next to the bed at the beginning and end of a print is normal. I think it only does this when the Material Station is attached, so you may not have seen it before.

     

    A blob of plastic stuck to a nozzle or the bed can cause the error about the difference between print cores as it can mess up the height measurements. A poorly seated print core may also cause this problem.

     

    Kind regards,

     

    Dennis

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · S5 Pro Bundle HELP

    Hello


    The behavior of your 3D printer is normal. With Material Station, it behaves differently during initialization.


    Please check if the 3D printer actually switches the printer cores. There is a lever on the right side of the print head.

    It is operated for this purpose. You can see this at startup.

    If it does not, this function can be calibrated.
     

    Try this. https://support.ultimaker.com/hc/en-us/articles/360011474120-Lift-switch-calibration

    Without this calibration the others are not feasible.


    Many greetings

    Christian

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...