Jump to content

3D Solex Nozzles


Snipper

Recommended Posts

Posted · 3D Solex Nozzles

Hallo mensen,

Ik heb een Solex 3D Harcore aangeschaft en de 0.4mm Core (die er standaard in zat) vervangen voor een 0,25mm Core

Deze heb ik in mijn Ultimaker 3 in Extruder 1 geplaatst.

Als ik nu een print start met in het print profiel "Extruder 1" met een "Print core" 0,25mm geeft de UM3 een melding dat de core maat fout is voor het te printen produkt.

Kennelijk staat de print op deze Hardcore ingesteld op een standaard core diameter van 0.4mm (of heb ik dat mis?)

Je kunt aangeven dit te negeren, maar is er ook een manier om de UM3 te laten weten welke Core er in de printkop zit?

Als er bijvoorbeeld een manier is om het printje van de printkop te resetten op een andere waarde dan hoor ik dat heel graag.

 

 • Link to post
  Share on other sites

  • 2 weeks later...
  Posted · 3D Solex Nozzles

  Als ik het goed begrijp heb je de nozzle er uit geschroefd bij een UM3 ? Blijkbaar heb je een nozzle van een Ultimaker 2+ gekocht en probeer je die er in te schroeven ? Je moet echt een complete printkop hebben van Solex 3D speciaal voor de Ultimaker 3. Dat printje resetten gaat niet, voor zover ik weet.

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · 3D Solex Nozzles

  Volgens mij kun je wel de nozzles verwisselen van een print core, dat is juist wat ze aanbieden. Maar de print core die je gebruikt staat nog ingesteld als een 0.4. Enkel de nozzle verwisselen veranderd niets aan de programmering. 

   

  Volgens mij bestaan er wel instructies om dit aan te passen. Je zou het in het engels eens aan gebruiker GR5 kunnen vragen, die heeft veel ervaring met hard cores. 

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · 3D Solex Nozzles
  On 11/11/2020 at 1:14 PM, SandervG said:

   

  Rien en Sanders, een wat laat bedankje (door omstandigheden) voor jullie reactie.

  Ik gebruik nu inderdaad de Solex Hardcore (in positie 1) met de Solex 0.4 nozzle vervangen door een Solex 0.25mm en dit print perfect!!! (nozzles 0.25 en 0.4 zijn gehard en gecoat).

  De 0.25mm is één van de vier afmetingen die in het Solex doosje meegeleverd worden.

  Ik moet nu nog steeds bij elke print opdracht die "Verkeerde nozzle" foutmelding "negeren", maar het printen gaat dus prima.

  Verder zal ik proberen aan die instructies te komen via de mij nog onbekende GR5 (thanks Sander)

   

  Overigens: Eén (halve) oplossing die ik reeds toegepast heb is de printplaat met verwarming en sensor uit een 0,25mm Ultimaker printcore over te zetten naar de Solex printcore met 0.25 nozzle, want die nozzle maat zit dus in die printplaat "verstopt". Ik denk dat ik maar eens ga googelen naar zulke spare part printjes.

  Ik laat positief resultaat te zijner tijd weten.

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
  • Our picks

   • UltiMaker Cura 5.7 stable released
    Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
     
     • Like
    • 7 replies
   • S-Line Firmware 8.3.0 was released Nov. 20th on the "Latest" firmware branch.
    (Sorry, was out of office when this released)

    This update is for...
    All UltiMaker S series  
    New features
     
    Temperature status. During print preparation, the temperatures of the print cores and build plate will be shown on the display. This gives a better indication of the progress and remaining wait time. Save log files in paused state. It is now possible to save the printer's log files to USB if the currently active print job is paused. Previously, the Dump logs to USB option was only enabled if the printer was in idle state. Confirm print removal via Digital Factory. If the printer is connected to the Digital Factory, it is now possible to confirm the removal of a previous print job via the Digital Factory interface. This is useful in situations where the build plate is clear, but the operator forgot to select Confirm removal on the printer’s display. Visit this page for more information about this feature.
     • Like
    • 0 replies
  ×
  ×
  • Create New...