Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Recommended Posts

Posted · Corrupt XY offset file

I was wondering if anyone had come across an issue with the XY offset file becoming corrupt. Updating the firmware doesn't fix things, It'll always print this strange pattern. That's actually only half the pattern, I'll continue with the X rectangle at the top but tries to draw it too far back past the limit and starts grinding the gears a little. It always prints models fine, there's just no way for me to set the offset.

 

Ultimaker 3 with firmware version 5.2.16.20200331 (most up-to-date at the time of writing)

PXL_20201109_143850595.MP.jpg

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Corrupt XY offset file

    There is a problem with the right print core, notice how this pattern isn't printed. I suspect the calibration data for the nozzle switching bay got lost or corrupted.

     

    Could you try the tests under menu: Maintenance / Diagnostics / Switching test

    When this shows problems, then calibrate the Switching Bay position under the menu: Maintenance / Calibration / Calibrate lift switch

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...