Jump to content

Cura 4.8.0 stops creating supports


flying_monkies

Recommended Posts

Posted · Cura 4.8.0 stops creating supports

Hello,

 

I just started printing again, so I loaded the latest version of Cura on my PC (4.8.0) and created a couple of calibration cube gcode files with it to make sure my printer (Ender-3) was still functional.  Everything printed fine, so I started preparing to move onto some more complex models.

 

I started slicing a model that I know will need support, but when I checked in the preview it was showing nothing there.  I went through the settings and was able to get it to start generating support for the first few models.

 

I work in tech support for a living, so I know how this next statement sounds, but:

 

I didn't touch any of the settings (honest).  I had just saved the gcode for a model, cleared the build plate and loaded a new model.  When I sliced it, there was no indication that supports were being used.  Thinking the model was large and that it might get away without needing them, I loaded one of the previous model files where it generated supports and, there's no supports.

 

The following is a screenshot of the model with my settings open.  If there's something I'm missing, I'd appreciate it if you could tell me what it is:

 

tXpX6Ro.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.8.0 stops creating supports

    Well, the project file that you shared didn't have the "generate support" setting enabled.

    After enabling that, support is generated.

    The screen you posted is about the setting visibility, not about the value of the setting.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.8.0 stops creating supports
    12 hours ago, nallath said:

    Well, the project file that you shared didn't have the "generate support" setting enabled.

    After enabling that, support is generated.

    The screen you posted is about the setting visibility, not about the value of the setting.

    Thanks Nallath, appreciate the response.

     

    I didn't realize that going to Settings > Printers > Manage Printers took you to the view settings as opposed to the printer settings.

     

    Found the actual printer settings and where to turn supports back on in this version.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...