Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Request for a new setting - Z-hop only on first layer


Recommended Posts

Posted · Request for a new setting - Z-hop only on first layer

Has the title. I print a lot of intricate items and the z-hop really helps to stop the nozzle knocking the small pieces loose during the first layer. The only problem is the z-hop setting stays active throughout the whole print, which seems a waste and also increases stringing slightly. 

Surely there should be a setting to activate z-hop only on the first layer, unless there is and im blind and just cant see it !

Anyone in agreement ?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 13 replies
    ×
    ×
    • Create New...