Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
richardphat

Fan running right powering

Recommended Posts

I had this issue since I accidentally screwed up.

It's not a dramatic issue and to be honest I could live with it. It began when I start installing the Ulticontrol kit. I could nicely adjust the fan speed, forcing to run or turning off. Until that day, I managed to short circuit the fan connection.

Don't ask me how, I just did it by connecting another fan. The whole machine shut itself down. I then re-power and realize the fan was starting right off the bat. Now, I can no longer control the fan speed and I can't turn it off.

Do I have to reinstall the firmware?

Edit:

I tried to reset to default through the menu already :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Announcements

  • Our picks

    • Architect Design Contest | Vehicles.
      We're open for entries! - Design and submit your 3D designs of architectural entourage - vehicles - for a chance to win a large filament pack. Presenting an idea, an architectural design or something as big as an urban project isn't easy. A scaled model can really help to get your idea across.
        • Like
      • 24 replies
    • What The DfAM?
      I'm Steve Cox, an experienced engineer familiar with 3D printing. I wanted to share some DfAM guidelines with this community to help and make stronger parts.
      I'm also an Autodesk Certified Instructor for Fusion 360, so many of the images in ...
        • Thanks
        • Like
      • 23 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!