Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
Blizz

Tips voor terug plaatsen assen printkop?

Recommended Posts

Is er een of andere handige truuk om de assen waarop de printkop zit gemakkelijk terug te plaatsen? Want ik heb daar toch wel wat mee afgezien...

Ik heb gisteren m'n nozzle dan toch eindelijk vervangen omdat de andere z'n beste dagen gehad heeft (en sinds eergisteren eigenlijk alleen nog maar prut wou printen, zelfs atomic pull hielp niet meer):

DSC 0041

 

Zat daarna blijkbaar ook met een alignment issue tussen de teflon en de andere gaten, want ik kreeg er geen filament meer door na het vervangen.

 

Ik ben ook achter 2 nieuwe weetjes gekomen die mss handig geweest waren om ook te vermelden op de Ulti-Evening:

* De assen zijn niet even lang. Let er effe op welke waar gaat als je ze verwijderd...

* De assen worden tevens gebruikt om de homing switches te triggeren, Let daarop als je ze terugplaatst. Ik hoop dat mijn belts niet naar de z*k zijn want het duurde paar seconden eer ik bij de off-switch was :)

 

Achteraf bleek dat ik de draden niet goed terug had geplaatst en ze draaiden tegen de achterste fan aan. Een poging om dit te verhelpen met de printer aan leverde het volgende perfecte "whoops" moment op:

 

DSC 0040

Kon de behuizing alsnog uit elkaar om de fan te vervangen. Dan maar ineens die aan de zijkant ook gefixt.

Was blij dat ik dus vervangende fans had .

Overigens is dit pak me geleverd in een gewatteerde enveloppe en er waren 2 problemen mee:

* Ik heb 2x de achterste fan gekregen en 1x de zij-fan. Op zich niet super slecht omdat die achteraan relatief veel meer draait, maar ik denk niet dat dat de bedoeling is

* Doordat ze op elkaar zaten tijdens het posten had de behuizing rond een van de fans bij de fan aan de zijkant een inkeping gemaakt in diens behuizing. De fan in kwestie kon dan ook niet meer draaien tot ik de plastiek brim verwijderd had. Misschien moeten ze dat soort dingen toch maar in een doosje opsturen?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die nozzle kun je waarschijnlijk gewoon nog schoonmaken met een gasbrander.

Waarom heb je überhaupt je assen losgehaald om je printkop te vervangen??? Had je andere problemen?

Sluit me aan bij de opmerking dat um onderdelen in DOOSJES moet gaan shippen. De bubbel-enveloppen zijn echt ongeschikt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oeps, dat hadden ze inderdaad wel even kunnen melden op die info avond. Verschillende assen! Ik had laatst grote ophoping van filament rondom de nozzle na een mislukte printjob, dus handig de assen er uit gehaald. Ik heb ze kennelijk in de goede volgorde weer terug geplaatst. ik zie nu dat die uitstekende as inderdad de switch moet raken. Wel heel handig die assen even losklikken, zo kun je perfect aan de nozzle e.d. werken. Alleen hierom al was die avond een succes :wink:

Die nozzle bewaren voor uitboren naar 0.6mm

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arjan: Omdat het maar losklikken is en dat je de kop dan los in je handen hebt. Kwestie van 10 seconden werk.

Veel simpeler om er stukken aan te vervangen zo

.

En inderdaad, ik was zins om dat te proberen (schoonmaken) en ineens ook uit te boren.

Had sowiezo geen keus en ook geen tijd om schoon te maken op dat moment omdat ik met een hoop prints bezig was die af moesten :)

Leon: Wel een cool effect met die bubbels zo. Blij dat je het terug goed gekregen hebt :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Our picks

  • Ultimaker Cura | a new interface
   We're not only trying to always make Ultimaker Cura better with the usual new features and improvements we build, but we're also trying to make it more pleasant to operate. The interface was the focus for the upcoming release, from which we would already like to present you the first glance. 
    • Like
   • 19 replies
  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!