Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
olafweller

Kortsluiting L7812cv voltage regulator.. wat nu?

Recommended Posts

Hoi guys,

Ik was op zoek naar een 12v voeding om een E3D extruder fan aan te sluiten en toen heb ik met mijn multimeter per ongeluk 2 pootjes van de L7812cv voltage regulator kort gesloten (zie foto). Gevolg was dat de complete voeding wegviel.

Cura ziet nog wel de arduino en het control panel werkt ook. Alleen alles waar voeding voor nodig is werkt niet: hoofd fan, extruder verwarmen, heated bed, steppers...

Weten jullie wat er is gebeurd? Moet ik compleet nieuwe electronics kopen of kan ik een onderdeel vervangen?

iw3axx.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welke spanningen heb je nog wel? De 12V zou eigenlijk de arduino moeten voeden. Ik neem aan dat je met cura ziet de arduino dat je dan de usb connectie gebruikt. Werkt de arduino ook als je geen connectie met de usb hebt? Ik vermoet dat de 12V regelaar mogelijk stuk is maar dat kan je met de gewraakte meter eigenlijk meten.

Ik zou zeker niet de 12V fan aansluiten op de 12V van het board omdat de 12V regelaar al vrij warm word en het dan alleen nog erger maakt.

Het goede nieuws is dat de arduino in ieder geval nog in leven is.

Ik zie trouwens ook dat het koelichaam van de Z steppen motor driver niet meer aanwezig is. Dit kan ook problemen gaan geven maar is niet het probleem waar nu mee zit.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gok inderdaad dat de L7812cv is geknapt. Als ik het wel heb klapt hij de veilige kant op, namelijk geen stroom meer ipv kortsluiting.

Er was iemand op het forum die de regulator had vervangen door een andere (betere) waardoor hij ook 19V voedingen kon gebruiken. Wat precies de gevolgen waren kan ik me niet meer herinneren, maar kijk hier even:

http://umforum.ultimaker.com/index.php?/topic/7462-power-supply-for-ultimaker-1/?hl=%2Bvoltage+%2Bregulator&do=findComment&comment=69893

Mocht je nog meer vragen hebben, of Engels een probleem zijn, laat het dan even weten :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee bedankt voor jullie reacties, ik heb net een nieuwe LC78 12cv gekocht hier in de buurt en ik ga hem er nu in bouwen dus fingers crossed dat dat hem was... ik laat het zo weten :)

En er is inderdaad een koellichaam van de z stepper afgekomen, omdat de z stepper niet zoveel doet dacht ik dat het geen kwaad kon :) maar zodra ik de juiste lijm tegenkom gaat hij er zeker weer op.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou hem voeden met een aparte voeding. Of met een weerstand op de 19V. Aangezien die altijd aan moet zijn zonder regeling zou een weerstand ook redelijk kunnen werken. Weet alleen niet hoeveel die aan stroom trekt. De andere optie is een switching 12 regulator inbouwen en dan zou die wel vanaf de 12V gevoed kunnen worden. De mijne heb ik op een aparte 24V->12V DC DC converter gevoed.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Our picks

  • Ultimaker Cura | a new interface
   We're not only trying to always make Ultimaker Cura better with the usual new features and improvements we build, but we're also trying to make it more pleasant to operate. The interface was the focus for the upcoming release, from which we would already like to present you the first glance. 
    • Like
   • 130 replies
  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!