Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

test print not working at all


Recommended Posts

Posted · test print not working at all

hi all

I have been working through the newcomer guide first print on the wiki, every thing goes smoothly up untill i press the build button then absolutly nothing. the extrufer is still hot but nothing is happening. The building comand bar has turned yelloew with an estimated time, and works through it up to 1 min 11sec.

below the model it seems to be going through code every so often a red line appears saying resend for line 582 in one buffer resume from 580.

any ideas on what i could try and do im pretty frustrated and don't know where to start.

 

any pointers would be great

thanks karl

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · test print not working at all

    Does the extruder head move if you use the direct control window? (the button with the 4 arrows, only available when not printing)

    Is there an M105 in the exported GCode? (you can switch to GCode view on the left, just below the menus and the toolbar buttons) if there is an M105 in the beginning, then remove that line. It's a "Set temperature and wait for it".

    Also... (I hope this isn't it) you pressed the print button and not the simulate button?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · test print not working at all

    haha I hope not

    yea the extruder moves fine when using the control window

    so i found and removed the m105 line in the code and still no joy but the resend line changed not sure where to go from here

    wondering is netfabb easer to use?

    thanks for the pointer

    karl

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · test print not working at all
    below the model it seems to be going through code every so often a red line appears saying resend for line 582 in one buffer resume from 580.

    This usually means repg is having problems communicating with the printer.. Can you copy/paste exactly what it's saying?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · test print not working at all

    OK success

    after being away for a few days i returned to answer durants reply to my sos only to find replicator g wouldn't open at all.

    so deleted the program and uploaded version 26 and it seems to be running fine.

    thanks for your responses its a comfort to know theirs experienced heads out there with sound advice.

    thanks karl

    now just to calibrate that z axis........

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · test print not working at all

    Hi,

    I actually have a problem identical to the topic starter, however I can't fix it by changing repG versions (tried 25, 26 and 29).

    Also, possibly related: My temperature indicator was working fine, but after a firmware update it now says its 370 degrees while its at room temperature. I can heat it up, but it shows the temperature going down while temp is going up. Did I fry something?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · test print not working at all
    My temperature indicator was working fine, but after a firmware update it now says its 370 degrees while its at room temperature. I can heat it up, but it shows the temperature going down while temp is going up. Did I fry something?

    which firmware are you using?

    also, are you sure about the right polarity: http://wiki.ultimaker.com/Checking_the_temperature_regulation ?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · test print not working at all

    Thank you for being so helpful. I figured out what the problem was (i was using the standard replicatorg, not the custom ultimaker version). Now i'll just have to get my prints done lol.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Talking additive | The 3D printing podcast
        Why should we be the only ones asking questions? Join us and ask Jabil all your questions on September 22nd 5pm CET
          • Like
        • 3 replies
      • Ultimaker masterclass: Optimizing your Ultimaker Cura workflow
        Save your seat for either broadcast on September 23.
        What will you learn?
        · Best practices for iterative print preparation and every lesson you should learn from each print
        · The right way to use per-object settings and when they are most useful
        · Easy-to-use resources for anyone who wants to develop their own printer definitions, plugins, or print profiles
        · How to optimize print profile settings and whether to “keep” or “discard” changes
        · When is the right time to export your drawing from CAD? (Based on Ultimaker Cura’s surprising power as 3D control software)
        · And a whole lot more tips and tricks!
         
        How can I join?
        This free masterclass will take place twice:
        1. 11am CEST (5pm SGT, 5am EDT)
        2. 5pm CEST (11am EDT, 8am PDT, 11pm SGT)
          • Like
        • 0 replies
      • Do you use 3D printing at work? Let us know
        It doesn't matter if you are using 1 Ultimaker or 10, there is inspiration in everything. We're looking for ...
        • 1 reply
    ×
    ×
    • Create New...