Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
niek20

Printen stopt plotseling

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Sinds een tijdje heb ik het probleem dat mijn Ultimaker (Original) stopt met printen. Hij geeft geen enkele fout code wanneer er gestopt wordt en er is ook geen enkel spoor van een probleem. Het enige wat gebeurd is dat de printerkop niet meer beweegt en de aanvoer van draad stopt. De temperatuur blijft echter wel op de ingestelde waarde. Vaak gebeurd dit stil vallen ook na ongeveer ander half uur. Het lijkt er op dat de usb poort van mijn laptop verbinding verliest met die printer. Het stil vallen van de printer wordt echter niet veroorzaakt door het "in slaap vallen" van mijn laptop. Bovendien heb ik mijn usb-poorten zo ingesteld dat de laptop ze nooit mag uitschakelen.Ik heb ook meerdere laptops gebruikt maar met elke laptop stopt het printen naar ongeveer ander half uur. Als laatste heb ik ook nog een andere usb-kabel gebruikt maar hier lag het probleem helaas ook niet.

Ik heb sterk het vermoeden dat het een verbindingsprobleem is, aangezien cura laatst tijdens het updaten van de firmware aangaf dat ik mijn printer met een usb-kabel moest verbinden, terwijl hij al aangesloten was met de usb-kabel. Wanneer ik de kabel er uit haalde en er direct weer indeed ging het updaten van de firmware verder en werd goed afgerond.

Ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen want op deze manier heb ik niet veel meer aan mijn printer. Ik kan nu alleen nog maar korte printjes uitvoeren wat natuurlijk er jammer is.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groeten

Niek

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit klinkt misschien een beetje stom, maar ik had een soortgelijk probleem,

en ik kon niet de bron van de fout ontdekken, totdat ik er achter kwam dat als ik in de keuken de oven uit zet, mijn Ultimaker original, prompt stopt met werken, en net zoals bij jou gewoon stilstaat, en cura denkt dat deze nog aan het printen is, waardoor de hotend heet blijft.

ook apparaten die in dezelfde stekkerdoos zitten geven problemen als ik deze uit of aan zet :)

Alleen door de gehele mac te herstarten kan ik weer opnieuw printen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik print ook zoveel mogelijk van sd kaart.

Kleine testprintjes of probeersels, print ik wel via USB omdat dat nu eenmaal makkelijker gaat, gelukkig werkt USB printen weer in de laatste Cura versies.

Bij mij is de boosdoener een TL balk boven mijn buro, ff opletten wanneer ik die aan en uit doe ;).

Maar blijft tiepies dat het bij Niek meestal na een1/2uur problemen geeft........

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt allemaal voor jullie reactie,

Ik heb vandaag de printer verplaatst naar een andere ruimte zodat hij aangesloten was op een andere groep en warempel het printen ging weer helemaal prima. Ik vind het nog steeds een bijzonder verschijnsel maar ik kan gelukkig weer grote/lange printjes uitvoeren.

Groeten

Niek

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Our picks

  • Ultimaker Cura | a new interface
   We're not only trying to always make Ultimaker Cura better with the usual new features and improvements we build, but we're also trying to make it more pleasant to operate. The interface was the focus for the upcoming release, from which we would already like to present you the first glance. 
    • Like
   • 86 replies
  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!