Jump to content

Printen stopt plotseling


niek20

Recommended Posts

Posted · Printen stopt plotseling

Hallo allemaal,

Sinds een tijdje heb ik het probleem dat mijn Ultimaker (Original) stopt met printen. Hij geeft geen enkele fout code wanneer er gestopt wordt en er is ook geen enkel spoor van een probleem. Het enige wat gebeurd is dat de printerkop niet meer beweegt en de aanvoer van draad stopt. De temperatuur blijft echter wel op de ingestelde waarde. Vaak gebeurd dit stil vallen ook na ongeveer ander half uur. Het lijkt er op dat de usb poort van mijn laptop verbinding verliest met die printer. Het stil vallen van de printer wordt echter niet veroorzaakt door het "in slaap vallen" van mijn laptop. Bovendien heb ik mijn usb-poorten zo ingesteld dat de laptop ze nooit mag uitschakelen.Ik heb ook meerdere laptops gebruikt maar met elke laptop stopt het printen naar ongeveer ander half uur. Als laatste heb ik ook nog een andere usb-kabel gebruikt maar hier lag het probleem helaas ook niet.

Ik heb sterk het vermoeden dat het een verbindingsprobleem is, aangezien cura laatst tijdens het updaten van de firmware aangaf dat ik mijn printer met een usb-kabel moest verbinden, terwijl hij al aangesloten was met de usb-kabel. Wanneer ik de kabel er uit haalde en er direct weer indeed ging het updaten van de firmware verder en werd goed afgerond.

Ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen want op deze manier heb ik niet veel meer aan mijn printer. Ik kan nu alleen nog maar korte printjes uitvoeren wat natuurlijk er jammer is.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groeten

Niek

 

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Printen stopt plotseling

    Dit klinkt misschien een beetje stom, maar ik had een soortgelijk probleem,

    en ik kon niet de bron van de fout ontdekken, totdat ik er achter kwam dat als ik in de keuken de oven uit zet, mijn Ultimaker original, prompt stopt met werken, en net zoals bij jou gewoon stilstaat, en cura denkt dat deze nog aan het printen is, waardoor de hotend heet blijft.

    ook apparaten die in dezelfde stekkerdoos zitten geven problemen als ik deze uit of aan zet :)

    Alleen door de gehele mac te herstarten kan ik weer opnieuw printen.

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Printen stopt plotseling

    Ik print ook zoveel mogelijk van sd kaart.

    Kleine testprintjes of probeersels, print ik wel via USB omdat dat nu eenmaal makkelijker gaat, gelukkig werkt USB printen weer in de laatste Cura versies.

    Bij mij is de boosdoener een TL balk boven mijn buro, ff opletten wanneer ik die aan en uit doe ;).

    Maar blijft tiepies dat het bij Niek meestal na een1/2uur problemen geeft........

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Printen stopt plotseling

    Bedankt allemaal voor jullie reactie,

    Ik heb vandaag de printer verplaatst naar een andere ruimte zodat hij aangesloten was op een andere groep en warempel het printen ging weer helemaal prima. Ik vind het nog steeds een bijzonder verschijnsel maar ik kan gelukkig weer grote/lange printjes uitvoeren.

    Groeten

    Niek

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 18 replies
      • S-Line Firmware 8.3.0 was released Nov. 20th on the "Latest" firmware branch.
        (Sorry, was out of office when this released)

        This update is for...
        All UltiMaker S series  
        New features
         
        Temperature status. During print preparation, the temperatures of the print cores and build plate will be shown on the display. This gives a better indication of the progress and remaining wait time. Save log files in paused state. It is now possible to save the printer's log files to USB if the currently active print job is paused. Previously, the Dump logs to USB option was only enabled if the printer was in idle state. Confirm print removal via Digital Factory. If the printer is connected to the Digital Factory, it is now possible to confirm the removal of a previous print job via the Digital Factory interface. This is useful in situations where the build plate is clear, but the operator forgot to select Confirm removal on the printer’s display. Visit this page for more information about this feature.
          • Like
        • 0 replies
    ×
    ×
    • Create New...