Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Printen stopt plotseling


niek20
 Share

Recommended Posts

Posted · Printen stopt plotseling

Hallo allemaal,

Sinds een tijdje heb ik het probleem dat mijn Ultimaker (Original) stopt met printen. Hij geeft geen enkele fout code wanneer er gestopt wordt en er is ook geen enkel spoor van een probleem. Het enige wat gebeurd is dat de printerkop niet meer beweegt en de aanvoer van draad stopt. De temperatuur blijft echter wel op de ingestelde waarde. Vaak gebeurd dit stil vallen ook na ongeveer ander half uur. Het lijkt er op dat de usb poort van mijn laptop verbinding verliest met die printer. Het stil vallen van de printer wordt echter niet veroorzaakt door het "in slaap vallen" van mijn laptop. Bovendien heb ik mijn usb-poorten zo ingesteld dat de laptop ze nooit mag uitschakelen.Ik heb ook meerdere laptops gebruikt maar met elke laptop stopt het printen naar ongeveer ander half uur. Als laatste heb ik ook nog een andere usb-kabel gebruikt maar hier lag het probleem helaas ook niet.

Ik heb sterk het vermoeden dat het een verbindingsprobleem is, aangezien cura laatst tijdens het updaten van de firmware aangaf dat ik mijn printer met een usb-kabel moest verbinden, terwijl hij al aangesloten was met de usb-kabel. Wanneer ik de kabel er uit haalde en er direct weer indeed ging het updaten van de firmware verder en werd goed afgerond.

Ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen want op deze manier heb ik niet veel meer aan mijn printer. Ik kan nu alleen nog maar korte printjes uitvoeren wat natuurlijk er jammer is.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groeten

Niek

 

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Printen stopt plotseling

  Dit klinkt misschien een beetje stom, maar ik had een soortgelijk probleem,

  en ik kon niet de bron van de fout ontdekken, totdat ik er achter kwam dat als ik in de keuken de oven uit zet, mijn Ultimaker original, prompt stopt met werken, en net zoals bij jou gewoon stilstaat, en cura denkt dat deze nog aan het printen is, waardoor de hotend heet blijft.

  ook apparaten die in dezelfde stekkerdoos zitten geven problemen als ik deze uit of aan zet :)

  Alleen door de gehele mac te herstarten kan ik weer opnieuw printen.

   

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Printen stopt plotseling

  Ik print ook zoveel mogelijk van sd kaart.

  Kleine testprintjes of probeersels, print ik wel via USB omdat dat nu eenmaal makkelijker gaat, gelukkig werkt USB printen weer in de laatste Cura versies.

  Bij mij is de boosdoener een TL balk boven mijn buro, ff opletten wanneer ik die aan en uit doe ;).

  Maar blijft tiepies dat het bij Niek meestal na een1/2uur problemen geeft........

   

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Printen stopt plotseling

  Bedankt allemaal voor jullie reactie,

  Ik heb vandaag de printer verplaatst naar een andere ruimte zodat hij aangesloten was op een andere groep en warempel het printen ging weer helemaal prima. Ik vind het nog steeds een bijzonder verschijnsel maar ik kan gelukkig weer grote/lange printjes uitvoeren.

  Groeten

  Niek

   

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
   Share

  • Our picks

   • New here? Get ahead with a free onboarding course
    Hi,
     
    Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
    Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
    They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
    Ready? Register your product here in just 60 seconds.
     • Like
    • 11 replies
  ×
  ×
  • Create New...