Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Temperatuur probleem


timmy13

Recommended Posts

Posted · Temperatuur probleem

Hallo,

De temperatuur doet het vreemd bij mijn Ultimaker original. Het lijkt alsof de sensor niet werkt hoewel alle kabels en stekkers goed zijn aangesloten.

In de Marlin Software op de Ultimaker is de Nozzle temperatuur ( Main...Control....Temperature....Nozzle...) altijd 0/nul sinds vorige week na een "Atomic Nozzle Clearing". (zie foto op http://3d-experiments.blogspot.nl/)

Ik moet de nozzle dan zelf naar 210 graden draaien. Als ik daarna Main...Prepare....Preheat... doe, blijkt de extruder/nozzle wel warmer te worden maar op de data in het LCD-venster blijft de temperatuur....bij 11/210 staan......

En na een tijdje begint de weergave in het LCD-venster onstabiel te worden. Ik moet het aparaat dan uit doen.

groeten Timmy.

 

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Temperatuur probleem

    Ik heb de oplossing gevonden. Met het erin en eruit halen van de bowden tube is het stekkertje voor de sensor (kabels: groen, oranje, bruin) op de kop van de print head uit het contact geschoten. Ook het blauwe ledje brandde niet meer. Vandaar dat de software zo vreemd deed. Een voor de hand liggend oplossing die ik helaas een tijdje overzag. Maar het apparaat werkt weer….

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Archived

    This topic is now archived and is closed to further replies.

    ×
    ×
    • Create New...