Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Recommended Posts

Goeiemiddag allemaal,

Ik heb toch wat trouble om de toplaag sluitend te krijgen. Dit is hoe het er nu uitziet op mijn Ultimaker 2.

Ik heb de x/y motoren al losgehad, en lichtjes naar beneden gedrukt. De banden lijken allemaal op spanning. Heeft iemand een idee?

Hartelijke groet,

Merijn

toplayer

 

  • Link to post
    Share on other sites

    Ik heb de flow al op 120% gehad. Bij zo'n hoge flow print the bool uiteindelijk wel dicht, maar wat je dan vervolgens ziet is dat er lijnen deels op elkaar worden geprint. Dit is ook niet zo mooi...

    Het zichtbare symptoom is dat er steeds twee lijnen heel dicht tegen elkaar aanliggen, gevolgd door een grote 'gap' . Ik heb de lange belts bekeken, de spanning lijkt te laag te zijn. Verder zie ik 'cracks' zeg maar verouderd rubber van de belt. Ik denk dat de riem na 600 uur aan vervanging toe is, en dat er gewoon te veel speling in zit.

    Nu heeft die UM2 injection moulded belt tensioners. En van eentje is dus de sluiting gebroken. Dit was simpel te fixen met een tie wrap. Ik ga support contacten voor vervanging, want volgens mij is dat al vanaf het begin.

    Ik ben benieuwd of meer mensen dit probleem ervaren... en wat de maximale levensduur van die belt is. Of heb ik gewoon pech met mijn belts.

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Hallo Merijn,

    Goed dat je de oorzaak inmiddels heb gevonden, riemen is inderdaad een logische oorzaak, heb dit niet genoemd gezien je in je bericht aangaf dat deze goed op spanning waren.

    Op mijn UMO heb ik 2 weken geleden de riemen vervangen, op de oude stond toch zeker ruim 8000 print uur op.

    Je geeft aan dat er 'cracks' op de riem zit, was dit toevallig aan 1 van de buitenzijden of echt over de gehele breedte van de riem?

    Als dat zo is kan het zijn dat er een pulley niet in lijn staat met de X of Y as.

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Excuus voor mijn late reactie. De cracks zitten over de hele breedte/lengte bij de tandjes. Het lijkt wel of de riem enorm is uitgedroogd. Ik vraag me af of dat normaal is.... De printer is in oktober 2014 aangeschaft...

  • Link to post
    Share on other sites

    Da's niet normaal, zou met support contact opnemen voor een nieuwe riem.......

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...