Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

martin-bienz

Member
  • Content Count

    186
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

36 Excellent

About martin-bienz

  • Birthday 10/30/2015

Personal Information

  • Field of Work
    R&D / Exploration
  • Country
    CH
  • 3D printer
    Ultimaker Original

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. martin-bienz

    UltiController SD Card slot broken

    Sorry for the late reply. No, I never solved the issue, I worked around and it works for me...
  2. martin-bienz

    Why does my print have tiny zebra stripes?

    You know nuthing John Snow.... but hey... SPOILER ALERT, I hope you are well, as he is not sooooo extremly well at the moment... just saying.
  3. where are you shopping? UMO+ is 995USD UM2+ is 2,499USD that is a 151% more if you're paying that much for a UMO+ you should find a new store. Well... yes, distributors make it interesting. In Europe: Germany, igo3d, UMO+ (incl. UltiC) 1.429,00 €. Italy (3ditalyshop, i guess UltiC included): 1195.00 €, Switzerland, digitec.ch 1499 CHF est. 1370.00 €... and so on... I am really surprised that it's relatively inexpensive in the USA?
  4. martin-bienz

    Help with STL model needed

    I used 123D Design very much. If you are a bitt more advanced, Fusion 360. But this is me, the re are many other packages.... just check the forum for threads about cad / modeling.
  5. martin-bienz

    Help with STL model needed

    Maybe try the STL instead? https://onedrive.live.com/redir?resid=8EA4064156DCB145!16864&authkey=!AJ9swrGO7O26huk&ithint=file%2cstl Still the same, says something like "File does not exist or is not anymore available".
  6. martin-bienz

    Help with STL model needed

    I don't think this will actually do what he wants, as it will probably just close the hole, as netfabb did... worth a try... Maybe it's even easier to re-create the thing in the application of choice. It does not look to complex...? Especially if you have the measurements, it might be better.
  7. martin-bienz

    Help with STL model needed

    Hi, tried to download the file to have a look, it does not work... I get an error.
  8. martin-bienz

    Cura stuck on splash screen - log included

    It's either work OR play... not both, guys!
  9. @Beierxxx, I tried loading a gcode file today for the first time . It's the same here in 15.04.03. I created an gcode file with cura, saved the gcode file and re-openede it. It's supressing the bottom shell (in my case 8 layers + skirt) in the view. What's clear, it can not show you the model in normal mode / solid view, as there is no model loaded, what you see is "just" a graphical representation of the gcode path. Question, why are you loading the gcode file and not the stl? As the gcode file can not be mofified / saved with cura AFAIK.
  10. martin-bienz

    UM2 eating up PTFE couplers

    I think this was also the problem on my UMO, after changing the bowden tube and relaxing / adjusting the force (bowden pushing down and the peek pushin up) to be just right, I feel I have a smoother system. Since then I did at least not have any grinded couplers anymore.
  11. Very Interesting article, thank you Bertho.
  12. martin-bienz

    general forum feedback

    Yes, it's faster, so keep it that way! don't quote with pictures included
  13. martin-bienz

    general forum feedback

    ...it is probably not getting any faster with you uploading huge snails
  14. ... I did it anyway tonight, ripped the old umo blocks appart (without actually destroing them), took out the bushing and replaced them... my printhead moves like jagger (again). So all good.
  15. Let's hope it's the motor, it for sure sounds like it...
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!