Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

anxjfarnorth

Member
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About anxjfarnorth

  • Birthday 12/28/1983

Personal Information

  1. anxjfarnorth

    UM2+ & new cause for underextrusion

    Hi anxjfarnoth, what type of filaments are you using? You are talking about the tiny gap between the driving wheel and the place where the bowden sits? I thought that might be an issue only with flexible filaments. I used "tried" to print with PLA(proper UM filament), Ninjaflex, alloy 910 and nothing seemed to work, and yes that's what I'm talking about. the hole has already showed elongation and you can see a clear lip on the back side of it.
  2. anxjfarnorth

    UM2+ & new cause for underextrusion

    I had the Ultimaker 2 with an Extrusion upgrade, and I sent my printer into UM here in the UK and they replaced the feeder and got good prints from it for about 6 hours and when I got it I got about 1 hour and it started doing the same thing before. (please contact Alex at the support desk he is very knowledgeable of the situation) we think its getting caught up at the exit point into the Bowden tube. I'm currently looking to design a new housing with a metal guide rather then a plastic guide. I glued my plastic half's together to prevent it from splitting like above, I didn't hear a massive clicking sound I cant put my finger on the sound I heard. the only cure to fix my underextrustion was to go back to the original UM2 feeder. I find it odd that I had two bad feeders and everyone else is having good ones........this was really hurting our business as well having a printer broken for 3 weeks. (I love UM printer but I want to join the club with the new working upgrade!)
  3. whats your flow set at? I know that maybe an issue. have you tried updating your firmware?
  4. anxjfarnorth

    Pinpointing under extrusion problem

    yeah I was messing with mine and I had mine lose as well which helped but it always ended the same way........
  5. anxjfarnorth

    Pinpointing under extrusion problem

    I did notice your feeder pressure is way to lose, its supposed to be right in the middle.
  6. sorry just excited that my machine is printing again after 3 weeks of being broken. I will post up pictures of what I have seen and I think is causing issues. I'm having a well deserved beer atm.
  7. anxjfarnorth

    Pinpointing under extrusion problem

    I see what you are saying, I didn't have any issues with that part mine went together like a dream I just made sure it was lined up first.
  8. well everyone I can say I have fixed the problem! with a lot of trial and error the problem is the actual feeder! I am actually printing parts for the first time in 3 weeks because I put my old feeder system back on! they need to redesign the feeder system. I think I know what the fix is.
  9. anxjfarnorth

    Pinpointing under extrusion problem

    its private lol what you trying to show on here???? HAHAHA I will post a drawing of what the fix might have to look like but will need an all new feeder unit. might as well put on your old system and start printing again! good luck
  10. anxjfarnorth

    Pinpointing under extrusion problem

    well printing is better then not printing, I'm already in contact with support and they will be raising the issue to UM in the Netherlands. I think the fix is a metal sleeve that will slide into the Bowden tube and help guide the filament into the start of the Bowden tube rather then that plastic guide they used.
  11. anxjfarnorth

    Pinpointing under extrusion problem

    yeah I put the old system back on and fixed my problem! after 3 weeks I'm tired of having a broken printer. UM will have to do a lot of refunds I think!
  12. I just fixed my under extrusion problem......after getting a replacement feeder from UM and not fixing it. I swapped back to the old system and strangely fixed it! so my printer is working after 3 weeks of being broken! so I think the feeder system needs fine tuning....... back to the drawing board UM.
  13. anxjfarnorth

    Upgraded my UM2 with plus kit now under extrusion

    well everyone I can say I have fixed the problem! with a lot of trial and error the problem is the actual feeder! I am actually printing parts for the first time in 3 weeks because I put my old feeder system back on! I will be contacting UM for a full refund.
  14. anxjfarnorth

    Pinpointing under extrusion problem

    well everyone I can say I have fixed the problem! with a lot of trial and error the problem is the actual feeder! I am actually printing parts for the first time in 3 weeks because I put my old feeder system back on! I will be contacting UM for a full refund.
  15. anxjfarnorth

    Pinpointing under extrusion problem

    The last two pictures show what I'm talking about! The plastic is rubbing against it and I think that's what's causing the problem. Thanks for posting that up, I think this needs to be brought up to UM so they can send out a fix. Might need a metal bushing like on the bottom.
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!