Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
ffreak

olsson block en foutmelding

Recommended Posts

Hoi,

Ik heb dit probleem ook gehad na het installeren van een olsson block.

Nadat ik dit aankaartte bij de verkoper, heb ik onmiddellijk een 35 watt verwarmingselement gekregen van hem. Hiermee was het probleem opgelost.

Dit blijkt soms voor te vallen.

gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

Ik weet niet wat je bedoelt met de zekering.

Ik heb de kabel volledig teruggetrokken en de nieuwe aangesloten aan de pennen waar de huidige zat.

Kan je misschien wat meer uitleg geven bij je vraag?

Als je twijfelt aan de power om dit element te voeden, moet je je geen zorgen maken. Werkt perfect.

gr,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

Ik weet niet wat je bedoelt met de zekering.

Ik heb de kabel volledig teruggetrokken en de nieuwe aangesloten aan de pennen waar de huidige zat.

Kan je misschien wat meer uitleg geven bij je vraag?

Als je twijfelt aan de power om dit element te voeden, moet je je geen zorgen maken. Werkt perfect.

gr,

 

yo Marmut,

Probleem zou ondertussen sedert giisteren moeten opgelost zijn. Ik wist niet waar ik de draadjes moest bevestigen. Ondertussen is duidelijk geworden: oude draadjes verwijderen en de nieuwe er in plaatsen....

Tja, ik ben nu eenmaal niet zo technisch aangelegd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yo Shireen1981

thx voor je reply

Mijn probleem lag in het feit dat de nozzle niet voldoende opgewarmd werd. Ik kon niet eens een print starten, gelijk op welke snelheid.

Feit is: met de 35W heater is vandaag het probleem opgelost.

Nu nog de juiste instellingen vinden voor HIPS...

Share this post


Link to post
Share on other sites

yo Shireen1981

thx voor je reply

Mijn probleem lag in het feit dat de nozzle niet voldoende opgewarmd werd. Ik kon niet eens een print starten, gelijk op welke snelheid.

Feit is:  met de 35W heater is vandaag het probleem opgelost.

Nu nog de juiste instellingen vinden voor HIPS...

 

ok fijn om te horen :)

ben nu met pet bezig en mijn feeder slaat over ik krijg niks goed er uit

ik denk dat ik maar eens met de mensen van de winkel er over ga hebben

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

yo Shireen1981

thx voor je reply

Mijn probleem lag in het feit dat de nozzle niet voldoende opgewarmd werd. Ik kon niet eens een print starten, gelijk op welke snelheid.

Feit is:  met de 35W heater is vandaag het probleem opgelost.

Nu nog de juiste instellingen vinden voor HIPS...

 

ok fijn om te horen :)

ben nu met pet bezig en mijn feeder slaat over ik krijg niks goed er uit

ik denk dat ik maar eens met de mensen van de winkel er over ga hebben

:)

 

Heel veel ervaring heb ik nog niet. Maar toen ik overschakelde van PLA naar HIPS heb ik mijn feeder moeten afstellen. Het wiel greep zich steeds vast in het zachtere HIPS.

Nu heb ik geen problemen meer hiermee.

Als je werkt met een UM2= naast de Bowden tube zit bovenaan de feeder een vijsje ingewerkt. Hoe meer je naar links schoeft hoe groter je eigenlijk de doorstroommogelijkheid maakt, hoe minder hard de feeder op het filament drukt ...

Of misschien staat je feeder te los: gewoon bijregelen door naar rechts te schroeven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

yo Shireen1981

thx voor je reply

Mijn probleem lag in het feit dat de nozzle niet voldoende opgewarmd werd. Ik kon niet eens een print starten, gelijk op welke snelheid.

Feit is:  met de 35W heater is vandaag het probleem opgelost.

Nu nog de juiste instellingen vinden voor HIPS...

 

ok fijn om te horen :)

ben nu met pet bezig en mijn feeder slaat over ik krijg niks goed er uit

ik denk dat ik maar eens met de mensen van de winkel er over ga hebben

:)

 

Heel veel ervaring heb ik nog niet. Maar toen ik overschakelde van PLA naar HIPS heb ik mijn feeder moeten afstellen. Het wiel greep zich steeds vast in het zachtere HIPS.

Nu heb ik geen problemen meer hiermee.

Als je werkt met een UM2= naast de Bowden tube zit bovenaan de feeder een vijsje ingewerkt. Hoe meer je naar links schoeft hoe groter je eigenlijk de doorstroommogelijkheid maakt, hoe minder hard de feeder op het filament drukt ...

Of misschien staat je feeder te los: gewoon bijregelen door naar rechts te schroeven.

 

ik heb een robox gehad voor mijn UM2 das wel een groot verschil .maar heb net contact met gehad met de winkel waar ik hem gekocht heb en die heeft me een actomic clean laten doen en heb de kop ff los gedraaid en weer vast en de slang voor filement weer op nieuw er in gezet tot nu toe geen probleem hoop dat het goed blijft gaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Shiren1981,

Het kan na het wisselen naar een olssonblock volgens mij niet de bedoeling zijn dat je op een lagere snelheid moet gaan printen.

Ik heb links en rechts begrepen dat er in de ultimaker 2+ (met olssonblock) standaard een 35watt element gemonteerd is. Dit zullen ze ook niet zomaar doen.

Ik heb na het monteren van het 35 watt element geen enkel probleem meer gehad, zelfs niet op printsnelheid 50 mm/s met een nozzle van 0.8 mm en 245°C.

Ik heb dit element trouwens gratis gekregen omdat ik niet de enige was met dit probleem.

Ik geef het maar even mee, ik vind niet dat je moet inboeten aan snelheid en performance omdat je een upgrade doet die ze zelf promoten bij ultimaker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

yo Shireen1981

thx voor je reply

Mijn probleem lag in het feit dat de nozzle niet voldoende opgewarmd werd. Ik kon niet eens een print starten, gelijk op welke snelheid.

Feit is:  met de 35W heater is vandaag het probleem opgelost.

Nu nog de juiste instellingen vinden voor HIPS...

 

ok fijn om te horen :)

ben nu met pet bezig en mijn feeder slaat over ik krijg niks goed er uit

ik denk dat ik maar eens met de mensen van de winkel er over ga hebben

:)

 

Heel veel ervaring heb ik nog niet. Maar toen ik overschakelde van PLA naar HIPS heb ik mijn feeder moeten afstellen. Het wiel greep zich steeds vast in het zachtere HIPS.

Nu heb ik geen problemen meer hiermee.

Als je werkt met een UM2= naast de Bowden tube zit bovenaan de feeder een vijsje ingewerkt. Hoe meer je naar links schoeft hoe groter je eigenlijk de doorstroommogelijkheid maakt, hoe minder hard de feeder op het filament drukt ...

Of misschien staat je feeder te los: gewoon bijregelen door naar rechts te schroeven.

 

ik heb een robox gehad voor mijn UM2 das wel een groot verschil .maar heb net contact met gehad met de winkel waar ik hem gekocht heb en die heeft me een actomic clean laten doen en heb de kop ff los gedraaid en weer vast en de slang voor filement weer op nieuw er in gezet tot nu toe geen probleem hoop dat het goed blijft gaan

 

Je nozzle zat verstopt waardoor je feeder niet meer efficiënt kon werken ... heb ik ook reeds voorgehad. Goed te horen dat je weer op dreef bent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Shiren1981,

Het kan na het wisselen naar een olssonblock volgens mij niet de bedoeling zijn dat je op een lagere snelheid moet gaan printen.

Ik heb links en rechts begrepen dat er in de ultimaker 2+ (met olssonblock) standaard een 35watt element gemonteerd is. Dit zullen ze ook niet zomaar doen.

Ik heb na het monteren van het 35 watt element geen enkel probleem meer gehad, zelfs niet op printsnelheid 50 mm/s met een nozzle van 0.8 mm en 245°C.

Ik heb dit element trouwens gratis gekregen omdat ik niet de enige was met dit probleem.

Ik geef het maar even mee, ik vind niet dat je moet inboeten aan snelheid en performance omdat je een upgrade doet die ze zelf promoten bij ultimaker.

 

Inderdaad, ook mijn leverancier heeft me een 35W element toegestuurd: geen enkel probleem meer. Maat toch een tekortkoming van Ultimaker vind ik dat men dit niet zo kenbaar maakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of Use Privacy Policy