Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker Original+ Extrusion Issue: Wheel not Turning


caleb
 Share

Recommended Posts

Posted · Ultimaker Original+ Extrusion Issue: Wheel not Turning

Hi-

I put together my UMO+ last week, and I got a few good prints from it. Then, I changed the filament color and the big wooden "extrude" wheel isn't turning, I made the flowrate 150%, and the wheel is now turning very, very slowly with major underextrusion. I ran the printer without the wheel, and found the little black gear is turning just fine. Also- my kit shipped with one less washer and the Delrin clip broke. So, right now my printer is running with one washer and no clip. The knurled nut is far enough so that a portion of the depressed part of the nut is sticking out? Have any of you experienced this?

Thanks-

Caleb

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...