Jump to content
tsharpe2016

Printing in Blobs

Recommended Posts

Posted · Printing in Blobs

I just changed the nozzle (0.4 mm) on my UM2 extended. It tries to print the object but it puts out blobs of material. I am using PLA material and the machine is only one month old. Please give suggestions I can try.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Printing in Blobs

Most likely you are levelled a bit too high off the glass. Try turning the 3 leveling knobs a full turn counter clockwise while printing your next part to see if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Printing in Blobs

Most likely you are levelled a bit too high off the glass.  Try turning the 3 leveling knobs a full turn counter clockwise while printing your next part to see if that helps.

 

Thanks, Ill give it a try.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Printing in Blobs

Did you change it out for the same nozzle again, or did you install an Olsson block? Can you provide any photos if you're still having problems?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!